Global Delivery
Wij verzenden wereldwijd
Top-rated service
Uitstekende klantrecensies
Gratis retour
100% tevredenheidsgarantie
Lifetime Support
Met uitgebreide garanties
Global Delivery
Wij verzenden wereldwijd
Dezelfde dag verzending
Wekelijkse bestellingen zijn vóór 15.00 uur geplaatst
Lifetime Support
Met uitgebreide garanties

Installatie-instructies voor standaardadapter

Opmerking: de adapter die in deze handleiding wordt weergegeven, is de SodaStream-adapter, maar dezelfde installatieprocedure is van toepassing op de adapters 'CO2-wegwerpcilinder' en 'Paintball CGA 320'.

Koop deze adapter hier

Foto van een SodaStream-adapter verkocht in CO2-systemen vanaf CO2 Supermarket.

Video


Stap voor stap

Draai de adapter vast aan de CO2-regelaar
Stap 1) Verbind de regelaar met de adapter met behulp van twee sleutels of steeksleutels; een voor de regelmoer en een voor de adapter. Probeer de onderdelen niet met de hand vast te draaien, aangezien dit een slechte afdichting tussen de twee onderdelen tot gevolg zal hebben.
Schakel de CO2-magneetstekker in
Stap 2) Als uw ademautomaat een solenoïde heeft, steekt u deze in het stopcontact en schakelt u hem in.
Open de CO2-naaldklep volledig
Stap 3) Open de naaldklep volledig door tegen de klok in te draaien.
Draai de regelaar vast aan de SodaStream-cilinder
Stap 4) Pak de CO2-cilinder stevig vast met één hand terwijl u de regelaar / adapter op de cilinder vastdraait met behulp van een sleutel of sleutel. Draai aan totdat de cilinder in uw hand glijdt.
Regelaar bevestigd aan SodaStream-cilinder met behulp van een adapter
Stap 5) Terwijl u de adapter op de cilinder vastdraait, hoort u het gas uit de cilinder komen. De cilinder en de uitgaande werkdruk worden weergegeven op de bijbehorende manometers.
Sluit de CO2-naaldklep
Stap 6) Stop de gasstroom door de naaldklep volledig rechtsom te draaien.

Uw ademautomaat is nu klaar voor gebruik.


Wees aardig voor uw toezichthouder

Wanneer u het gas uit de CO2-cilinder laat ontsnappen, nemen de regelaar en drukmeters de volledige kracht van ~ 900 PSI in slechts een fractie van een seconde. Als je bedenkt dat een autoband ~ 30 PSI is, kun je begrijpen dat er veel druk is om plotseling mee om te gaan, en die impact van de druk kan schade veroorzaken aan de binnenkant van de regelaar en / of manometers.

Als u stap 2 en stap 3 uitvoert, geeft het het gas een ontsnappingsroute en vermindert het de plotselinge drukstoot die de regelaar en drukmeters moeten absorberen wanneer het gas voor het eerst uit de cilinder wordt vrijgegeven. Zodra de regelaar onder druk staat, kunt u onmiddellijk de naaldklep sluiten of de solenoïde uitschakelen om de gasstroom te stoppen.

Denk eraan om deze stappen elke keer uit te voeren als u de CO2-cilinder vervangt.

Gebruikt u een CO2-brandblusser voor uw CO2-toevoer, zorg er dan voor dat u langzaam en voorzichtig in de hendels knijpt om het gas vrij te geven. Brandblussers zijn ontworpen om het gas zeer snel te laten ontsnappen, en door in de hendels te knijpen om het gas zeer plotseling te laten ontsnappen, kan schade ontstaan aan de regelaar en / of drukmeters.

Controleer op lekken

Het is aan te bevelen om elke keer dat u de regelaar weer aansluit op de CO2-toevoer, deze op lekken te controleren. Het identificeren van een lek vanaf het begin is een veel wenselijker resultaat dan ontdekken dat er alleen een lek is als een substantiële hoeveelheid (of alle) van uw CO2-cilinder is gelekt.

De gemakkelijkste manier om op lekken te controleren, is door alle verbindingen met zeepsop te bedekken en te zoeken naar tekenen van borrelen, en ook te luisteren naar een 'sissend' geluid. Als uw ademautomaat een solenoïde heeft, is het raadzaam om de stroomtoevoer uit te schakelen voordat u zeepsop aanbrengt. Probeer ook om alleen het zeepsop zelf te gebruiken en zo min mogelijk water.

Loskoppelen van SodaStream-cilinder

Als u de adapter / regelaar van de SodaStream-cilinder wilt loskoppelen, is het belangrijk dat u zorgt voor een manier om gas opgesloten in de regelaar te laten ontsnappen terwijl u de SodaStream-cilinder losschroeft. Om dit te doen, moet u ervoor zorgen dat de solenoïde is ingeschakeld en de naaldklep op de regelaar volledig open is, zodat het ingesloten gas kan worden afgevoerd.

Cart Activity

Someone added a product to their cart

Bekijk product

Someone added a product to their cart

Bekijk product