Global Delivery
Wij verzenden wereldwijd
Top-rated service
Uitstekende klantrecensies
Gratis retour
100% tevredenheidsgarantie
Lifetime Support
Met uitgebreide garanties
Global Delivery
Wij verzenden wereldwijd
Dezelfde dag verzending
Wekelijkse bestellingen zijn vóór 15.00 uur geplaatst
Lifetime Support
Met uitgebreide garanties

Eentrapsregelaar met instelbare druk

Koop deze regelaar hier

Ken uw regelaar

Indeling eentraps CO2-regelaar
A: netsnoer.
B: Naaldklepafsteller; varieert de CO2-dosis. Draai tegen de klok in om de stroom te vergroten, met de klok mee om de stroom te verminderen.
C: Naaldklepuitgang.
D: Magneetventiel. Sluit aan op een timerplug of pH-controller om alleen CO2 te doseren op gespecificeerde tijden en tijdsduur.
E: Werkdrukmeter.
F: cilinderdrukmeter.
G: Drukregelknop (druk rechtsom verhogen, druk linksom verlagen).
H: Moer: moet worden vastgedraaid met moersleutel / moersleutel.

Video


Stap voor stap

Draai de tweetrapsregelaar vast aan de CO2-cilinder
Stap 1) Draai de regelaar op uw CO2-cilinder vast met een sleutel of sleutel. Houd de regelaar niet vast tijdens het vastdraaien; laat het vrij draaien. Als u de regelaar vasthoudt terwijl u de moer aandraait, kan de wrijving tussen de moer en de steel ervoor zorgen dat de steel tegen de klok in draait en losschroeft van het hoofdgedeelte van de regelaar, wat zal resulteren in een lek.
Stel de uitgangsdruk van de tweetrapsregelaar in
Stap 2) Stel de uitgangsdruk in op het minimum door de drukregelknop helemaal linksom te draaien.
Open de Pisco-stroomregelaar voor de naaldklep
Stap 3) Sluit de naaldklep door deze volledig met de klok mee te draaien.
Schakel de CO2-solenoïde in
Stap 4) Steek de solenoïde in een stopcontact en schakel hem in.
Open gasstroom uit CO2-cilinder
Stap 5) Open de gasstroom uit uw CO2-cilinder.
Manometer met cilinderdruk
Stap 6) De cilinderdrukmeter (A) geeft nu de druk van de cilinder aan. Draai de drukregelaar rechtsom totdat de uitgangsdrukmeter (B) 40PSI aangeeft, wat een goed startpunt is voor een installatie met een enkele diffusor.
Manometer met cilinderdruk
Stap 7) Draai de drukregelaar rechtsom totdat de uitgangsdrukmeter (B) 40 PSI aangeeft, wat een goed startpunt is voor een installatie met een enkele diffusor.
Open het precisienaaldventiel
Stap 8) Met de bellenteller en diffusor geïnstalleerd, draait u de naaldklep linksom om gas uit de regelaar en naar de diffusor te laten stromen via de bellenteller. Zodra u bellen uit de diffuser ziet komen, geeft dit aan dat het systeem volledig onder druk staat en u kunt vervolgens de gewenste belsnelheid instellen door het naaldventiel aan te passen.

Als een grove richtlijn: 1 luchtbel per seconde is geschikt voor een aquarium van 150 liter - pas uw dosering hierop aan, dwz 2 bellen per seconde voor een aquarium van 300 liter.


Controleer op lekken

Het is aan te bevelen om elke keer dat u de regelaar weer aansluit op de CO2-toevoer, deze op lekken te controleren. Het identificeren van een lek vanaf het begin is een veel wenselijker resultaat dan ontdekken dat er alleen een lek is als een substantiële hoeveelheid (of alle) van uw CO2-cilinder is gelekt.

De gemakkelijkste manier om op lekken te controleren, is door alle verbindingen met zeepsop te bedekken en te zoeken naar tekenen van borrelen, en ook te luisteren naar een 'sissend' geluid. Als uw ademautomaat een solenoïde heeft, is het raadzaam om de stroomtoevoer uit te schakelen voordat u zeepsop aanbrengt. Probeer ook om alleen het zeepsop zelf te gebruiken en zo min mogelijk water.

Loskoppelen van de CO2-cilinder

Als u de regelaar van de gasfles wilt loskoppelen, is het belangrijk dat u eerst het gas in de regelaar zuivert. Om dit te doen, sluit u de klep op de gasfles en opent u vervolgens de naaldklep op de regelaar om het resterende gas te gebruiken. Zodra de manometers op de regelaar nuldruk aangeven, is het veilig om de regelaar los te koppelen van de cilinder.

Cart Activity

Someone added a product to their cart

Bekijk product

Someone added a product to their cart

Bekijk product